Suolainen juustokakku

 

Suolainen juustokakku


Pohja:

150g eli purkillinen blue diamonds suolattuja ja paahdettuja manteleita
1 dl tavallisia kokonaisia manteleita tai jo valmista mantelijauhoa
2 rkl pellavansiemenrouhetta
50g voita sulatettuna

Aja kokonaiset mantelit blenderillä hienoksi jauheeksi lisää joukkoon pellavansiemenrouhe ja nypi pehmeän voin kanssa tasaiseksi taikinaksi. Painele irtopohja vuokaan tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään juustokakkumassan valmistuksen ajaksi.
 

Juustokakkumassa:

2dl creme fraichea
2dl kuohukermaa
200g tillituorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
5 liivatelehteä
puolikkaan sitruunanmehu
1tl suolaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa tuorejuustot, creme fraiche, sitruunamehu ja suola toisessa kupissa tasaiseksi. Tee toisessa kupissa kermavaahto valmiiksi. Liuota liivatteet parissa ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä liemeksi ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa sähkövatkainta apuna käyttäen liivateliemi tuorejuustovaahtoon sekaan. Tämän jälkeen kääntele kermavaahto juustomassaan lastalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia tai mieluummin yön yli. Voit käyttää haluamiasi tuorejuustomakuja tai maustaa maustamattomia esimerkiksi tuoreilla yrteillä.
 

Koristeluun ja juustokakun päälle esimerkiksi:

graavilohta siivuina
keitettyjä kanamunia
erilaisia salaatinlehtiä
kurkkua
hillosipuleita
sitruunaa
paprikaa
ja ripaus kärsivällisyyttä päällisten asetteluun.
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit