Ratatouille

 

 

Ratatouille

 
 tai Rottatuillea, kuten Lätsä ruokaa nimittää.
 
 
1 pieni kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 paprika
1 sipuli
2-3 porkkanaa
voita paistamiseen
1- prk (luomu)tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2-4 valkosipulinkynttä
1 fond du chef kasvisliemi
1 dl vettä
mustapippuria
2 rkl yrttimausteseosta (Herbs de Provence)
 tai tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, ruohosipulia, timjamia...
 

 
Pese ja paloittele kaikki kasvikset lohkoiksi. Jos teet ratatouillen liedellä, uunin sijasta, aloita kuullottamalla porkkanoita ja sipulia padassa, jonka jälkeen lisäät muut kasvislohkot ja kääntelet niitä padassa hetken pehmiämässä. Jos teet ratatouille uunissa, paista kasviksia jokainen sortti kerrallaan valurautapannulla, niin että ne hieman pehmiävät ja laita ne pannulta uunikuppiin. Kaada kasvisten päälle tomaattimurska, tomaattisose, valkosipulin kynnet murskattuina, fond du chef kasvisliemi, vesi sekä mausteyrtit ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Pidä uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia tai sama aika liedellä pienellä lämmöllä niin, että seos kuplii hieman. Sekoita välillä kypsennyksen aikana. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa.

Vinkki: Ratatouillea kannattaa valmistaa kerralla kunnon satsi, sillä ylijääneestä ratatouillesta saat seuraavana päivänä helposti maukasta gaspacho tyyppistä kasvissosekeittoa, kun ajat sen sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Ihanaa, sekä kylmänä, että lämmitettynä. Halutessasi voit lisätä myös kermaa keittoon tai vaikka kananpalasia, katkarapuja, rapeaa pekonia, chiliä ynnä muuta, jotka muuttavat keittopohjan taas ihan uudeksi ruokalajiksi.

Kommentit

Suositut tekstit